Press "Enter" to skip to content

Membeli Nama Domain yang Sempurna untuk Dijual Semula Untuk Keuntungan

admin 0

Sesiapa sahaja boleh memiliki nama domain dan harganya hanya sepuluh dolar setahun untuk mendapatkannya. Pada masa awal internet banyak nama domain tersedia seperti ‘business.com’ dan ‘casino.com’. Sekiranya anda memiliki nama domain ini sekarang, anda akan mempunyai beberapa peniaga yang bertanya kepada anda berapa juta dolar yang diperlukan untuk membelinya!

Oleh itu, bagaimana Apk XE88 2021 anda boleh membeli nama domain yang berharga pada masa ini?

Salah satu cara adalah dengan mengetahui mengenai syarikat baru yang akan datang; jika anda mengetahui syarikat media besar yang menyebut diri mereka sebagai “Spicy Media” maka jika anda mendapat nama domain “spicymedia.com” maka ini akan sangat berharga bagi mereka dalam masa terdekat.

Ini disebut camping domain dan anda boleh kehilangan domain di pengadilan jika tidak ada kaitan dengan anda, jadi bagaimana anda mengelakkan ini?

Salah satu caranya ialah dengan memulakan syarikat anda sendiri dengan nama yang serupa misalnya memulakan perniagaan kecil yang disebut “Spicy Meatball Media”. Sekarang anda berhak memiliki nama domain ‘spicymedia.com’ kerana sesuai dengan nama syarikat anda!

Apa yang anda mahu elakkan semasa membeli nama domain?

Sebilangan besar syarikat tidak menginginkan peluasan domain lain selain “.com” atau peluasan negara seperti “.co.uk”. Sambungan ini paling berharga kerana orang memasukkannya secara automatik, kapan terakhir kali anda melayari laman web besar yang berakhir dengan “.biz”?

Adakah cara lain untuk membeli nama domain terbaik?

Ya, anda perlu mencari perkara yang belum diambil tetapi percayalah banyak nama cemerlang sekarang hilang. Pergi ke laman web pembelian domain dan teruskan mencari, mana-mana domain satu perkataan sempurna seperti ‘gorrila.com’ tetapi sekali lagi jangan berharap dapat melihat banyak yang percuma.

Adakah orang menjual nama domain?

Ya, orang melelong mereka dan di sinilah anda boleh membuat pelaburan jangka panjang. Nama domain ‘whiskey.com’ baru-baru ini dijual dengan harga $ 250,000 yang nampaknya banyak tetapi dalam beberapa tahun ini ini akan menjadi aset luar biasa untuk dimiliki. Semakin banyak orang dalam talian setiap tahun termasuk generasi yang lebih tua dan generasi baru seawal usia 6 tahun. Semakin banyak produk juga dijual dalam talian menjadikan nama domain yang sempurna untuk wiski minuman: ‘whisky.com’ semakin berharga. Sekiranya anda mencari perkataan “wiski” di Google, anda pasti akan melihat ‘Whisky.com’ di halaman hasil pertama; sama jika anda mencari “Slimming”, “Chocolate”, atau “Baby Knitwear” misalnya!

Oleh itu, jika anda mempunyai nama domain yang baik, maka simpanlah, itu akan lebih berharga di masa hadapan, anda boleh mengatakan bahawa nama domain adalah pasaran perumahan baru. Pastikan untuk meninggalkan maklumat anda di mana-mana domain yang anda ingin jual dengan meletakkan laman web ringkas di atasnya dengan maklumat anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.